İşletmeler ile personel arasında gerek hizmet akdi esnasında gerekse de daha sonra varılan anlaşmalarla işletmeler tarafından personele yemek yedirme menfaati sağlanmaktadır. Bu menfaat yemeğin işyeri veya işyerinin müştemilatında sağlanması halinde işletmenin genel gideri olarak kabul edilmekte, işyeri dışında sağlanmakta ise belirli haddin altındaki kısmı gider olarak kabul edilmekte ve bu haddi aşan kısım personele verilen ücret olarak değerlendirilmektir. Her iki durumda da gider olarak kabul edilen tutarın işletme tarafından yüklenilmesi ve yemek hizmeti dışarıdan sağlanıyorsa ödemenin bunlara yapılması ve işletme adına fatura edilmesi gerekmektedir. Bunun haricinde işletme tarafından personele verilen yemek parası, evinde kullanması için verilen erzaklar gibi menfaatler ise doğrudan ücret olarak kabul edilmelidir.

Açıklamasıİndir
Makale

Makaleyi PDF olarak indirebilirsiniz.